Henrik Nielsen konsulent og oversætter Helsingør

Henrik Nielsen er en dansk iværksætter som har startet firmaet Nenolink for tre år siden. 

Til dagligt bor Henrik i Helsingør med sin kone Shija (Tz), sammen har de sønnen Kristian på 4 måneder. Neno i Nenolink betyder "Ord" på Swahili.

Henriks baggrund afspejler det, firmaet Nenolink laver i dag: det meste har centreret sig omkring sprog, IT, kultur, internationale forhold og kommunikation. Som Cand.Mag. med Fransk som hovedfag og Anvendt Sprogvidenskab (Datalingvistik/Computional Linguistics) som bifag har han lavet en del projekter og rejst en del i Belgien og Frankrig. Han har siden lært en del andre sprog. 

Efter studierne opbyggede Henrik en IT-karriere først med programudvikling og drift/support hos pensionsgiganten atp i Hillerød. Han lavede mange forskellige arbejdsopgaver. Efter et par korte vikariater fandt Henrik sin rette hylde hos WHO Regional Office for Europe i FN-byen i København. Stillingen hed Application Support Specialist, og omfattede web, servere, databaser, forretningssystemer, sikkerhed, support, test af produkter, udvikling mv.

Det internationale miljø og den varierede og travle måde at arbejde på i mange sammenhænge passede fint til Henriks måde at arbejde på. Her supporterede han også oversættersystemet Trados, som han senere skulle komme til at bruge så ofte i sin virksomhed. Mange IT-opgaver blev imidlertid flyttet og under en to års pause fra WHO, startede Henrik sit firma Nenolink den 1 januar 2013.

Aktiviteterne i Nenolink har i høj grad været oversættelse og localization. Det har været ret tekniske emner. Der har været en del konsulentopgaver, som Henrik nu satser på at få mere af, sammen med web-opgaver. Ved siden af arbejdet er der tid til netværk og kurser/efteruddannelse, Også IoT (Internet of Things) - både det tekniske og forretningsmæssige har han brugt tid på.

Henrik arbejder meget online og arbejdet er meget IT-fokuseret. Han overholder altid deadlines og har fokus på opgaven og kunden. På trods af kompleksiteten finder Henrik som regel kreative IT-baserede løsninger. Der er også tid til rådgivning af startups i forskellige fora som Iværksættercafeen på Helsingør bibliotek. Han arbejder desuden ude på Mindpark i Helsingborg, hvor han også er med i og organiserer forskellige aktiviteter.

I 2017 har jeg taget et kursus som "Serviceambassadør" / Salg og Slagspsykologi hos Helpahead/KEA. Jeg har desuden erfaring med Kundeservice inden for hotel- og rejsebranchen. 

Henrik er altid åben for nye opgaver og hjælper gerne med sine mange kompetencer.

LinkedIn-profil: dk.linkedin.com/in/nielsenhenrik

Henrik Nielsen Nenolink Prtivat ved Kronborg med sønnen Kristian